Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Στο ίδιο έργο θεατές...

Πέρσι στον τερματισμό του κλασσικού μαραθωνίου είδα κάποιους δρομείς οι οποίοι τρέχανε με την φανέλα της Φλόγας. Η Φλόγα πρόκειται για μια ΜΚΟ η οποία αγωνίζεται για τα παιδιά με νεοπλασματικές ασθένειες και τις οικογένειες τους. Μια παρέα δρομέων λοιπόν δημιούργησε την δρομική ομάδα της Φλόγας η οποία διαδίδει ένα πολύ αισιόδοξο μήνυμα μέσα απο τους αγώνες της και δίνει κουράγιο και δύναμη σε χιλιάδες παιδιά που νοσούν με καρκίνο.

Πριν 2 ημέρες ήρθα σε επαφή με την κα Μαρία Τρυφωνίδου, πρόεδρο της Φλόγας,  και την ρώτησα αν θα μπορούσα να τρέξω και εγώ φορώντας αυτήν την φανέλα στον μαραθώνιο του 2011. Της εξήγησα πόσο μεγάλη τιμή θα ήταν να τρέξω για αυτά τα παιδιά που τρέχουν καθημερινά τον δικό τους μαραθώνιο. Κάτι που γνωρίζω αρκετά καλά αφού πριν 20 χρόνια ήμουν και εγώ στην θέση τους. Το 1991 σε ηλικία 14 χρονών μου διαγνώστηκε ΟΜΛ και υποβλήθηκα σε Μεταμόσχευση Μυελού των οστών. Έτσι γνωρίζω πόσο σημαντικό είναι για αυτά τα παιδιά να υπάρχουν κάποιοι που να τα τροφοδοτούν με δύναμη και ελπίδα. Πόσο σημαντικό είναι επίσης να υπάρξει ενημέρωση για τον καρκίνο στον κόσμο, έτσι ώστε το βλέμα κάποιου προς ένα παιδί χωρίς μαλλιά να μην περιέχει λύπηση αλλά περηφάνεια.

 Η κυρία Τρυφωνίδου λοιπόν με έφερε άμεσα σε επαφή με τον Παύλο Διακουμάκο,μαραθωνοδρόμο και  "ιδρυτή" της ομάδας δρομέων της Φλόγας, με τον οποίο μιλήσαμε και με ενημέρωσε για την δράση τους. Έτσι ο μαραθώνιος του 2011 πλέον αποκτά μια ιδιαίτερη βαρύτητα για μένα αφού θα κουβαλήσω και εγώ την φλόγα μαζί με τους υπόλοιπους της ομάδας  ώστε να μάθει ο κόσμος οτι καρκίνος δεν σημαίνει θάνατος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου