Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Ποδηλατική διαδρομή στα Γεράνεια



Η διαδρομή ξεκινάει απο την παραλία της Ψάθας και προχωράει προς Αλεποχώρι και Μαυρολίμνη. Μέχρι και την Μαυρολίμνη είναι εντελώς επίπεδη και κινείται ακριβώς δίπλα στην θάλασσα. Ειδικά μετά απο τα τελευταία σπίτια του Αλεποχωρίου όπου ο δρόμος στενεύει αρκετά η διαδρομή είναι πολύ όμορφη με θέα την θάλασσα απο την μια και τα καταπράσινα Γεράνεια απο την άλλη. Προσπερνάμε την Μαυρολίμνη και αφού περάσουμε ένα μικρό ανηφορικό τμήμα φτάνουμε στον Σχίνο. Δεν στρίβουμε αριστερά σε καμία απο τις 2 ασφάλτινες εξόδους για Πίσια αλλά συνεχίζουμε και μπαίνουμε σε ένα μικρό 
χωματόδρομο ο οποίος οδηγεί στα Στραβά (υπάρχει ταμπέλα). Εκεί αρχίζει ένα έντονα ανηφορικό κομμάτι το οποίο φτάνει και τις 20% κλίση σε μέτριο χωματόδρομο. Η θέα είναι φανταστική καθώς φαίνεται ολόκληρη η ακτογραμμή μέχρι και την Ψάθα. Ο χωματόδρομος συνεχίζει για 10 περίπου χιλιόμετρα, και μας βγάζει σε άσφαλτο που οδηγεί στην λίμνη της Βουλιαγμένης. Καθώς το υψόμετρο έχει πέσει αρκετά δεξιά και αριστερά απο τον δρόμο υπάρχουν καταπράσινα λιβάδια και υπάρχει και ένα κιόσκι για ξεκούραση. Η διαδρομή μέχρι αυτό το σημείο έχει ελάχιστα αυτοκίνητα. 


Μετά απο λίγα ανηφορικά χιλιόμετρα κάνει την εμφάνιση της η λίμνη στο βάθος. Αρχίζουμε να κατηφορίζουμε πλέον και βρίσκουμε διασταύρωση προς Ηραίον και λίμνη Βουλιαγμένης. Κατηφόρα μέχρι την λίμνη όπου υπάρχει αναψυκτήριο και χώρος για σύντομη στάση.


Επιστροφή απο τον ίδιο δρόμο μέχρι την διαστάυρωση όπου στρίβουμε δεξιά προς Περαχώρα που φαίνεται ψηλά στο βάθος. Απο εδώ ξεκινάει συνεχόμενη ανηφόρα μέχρι και τα Πίσια, χωρίς βέβαια μεγάλη κλίση και σε πολύ καλό δρόμο.


 Στην Περαχώρα υπάρχει ταμπέλα προς Πίσια και ο δρόμος περνάει πάνω απο τό χωριό. Η ανηφόρα συνεχίζεται μέχρι τα Πίσια όπου φτάνουμε στην κεντρική πλατεία και ακολουθούμε την ταμπέλα προς Σχίνο. Ανηφορίζουμε λίγο ακόμα και ξεκινάμε μια απολαυστικότατη κατηφόρα μέσα στα καταπράσινα Γεράνεια. Η θέα και απο εδώ τρομερή. Ο δρόμος θα καταλήξει στον Σχίνο απο όπου ακολουθάμε την ίδια διαδρομή για επιστροφή στην Ψάθα. 


Συνολική απόσταση 88 περίπου χιλιόμετρα και θετική υψομετρική 1660 μέτρα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου