Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Salomono XA Pro 3d Ultra

Ενα απο τα καλύτερα trail παπούτσια της αγόρας
Μετά απο αρκετό ψάξιμο στο νετ αποφάσισα να πάρω τα συγκεκριμένα για τρέξιμο στο βουνό αλλά και καθημερινή χρήση/εκδρομές. Συγκρίνοντας τα με τα παπούτσια δρόμου τα οποία είναι αρκετά άνετα και λίγο μεγαλύτερα σε μέγεθος απο ένα κανονικό παπούτσι, η πρώτη εντύπωση ήταν οτι πήρα λάθος νούμερο. Το παπούτσι ήταν αρκετά σφιχτό, χωρίς βέβαια να με χτυπάει κάπου, αλλά καμία σχέση με την χαλαρή αίσθηση του vomero. Το έβαλα αγγελία και πήγα και δοκίμασα το αμέσως μεγαλύτερο μέγεθος το οποίο μου φάνηκε ποιο άνετο. Δεν τα είχα δοκιμάσει ακόμα αφου σκεφτόμουνα να τα δώσω και μου πρότεινε ένας φίλος που τρέχει βουνό να μην τα δώσω και να τα τρέξω πρώτα στο βουνό να δω πως θα είναι.

 Έτσι έκανα το πρώτο τρέξιμο στο Ποικίλο σε κακοτράχαλο δασικό και σε κάποια μικρά μονοπάτια. Τελικά η "σφιχτή" αίσθηση που έχει το παπούτσι στο πόδι είναι ίσως το μεγαλύτερο πλεονεκτημά του αφού το κρατάει και το προστατεύει απο πέτρες, βράχια κτλ κτλ. Στα κατηφορικά κομμάτια το πόδι μένει στη θέση του δίνοντας σου καλύτερο πάτημα. Μου έκανε εντύπωση η τρομερή αποροφητικότητα του καθώς πάταγα σε πέτρες/βράχια και νόμιζα οτι πατάω σε ταρτάν. Το πόδι παραμένει σταθερό και οι κραδασμοί δεν φτάνουν στα γόνατα τόσο έντονα. Αν και βαρύ παπούτσι δεν σου δίνει αυτή την εντύπωση στο χώμα. Κρατάει αρκετά καλά σε βρεγμένα βράχια και λάσπη και  γενικά σου εμπνέει εμπιστοσύνη να πας γρήγορα (αν μπορείς βέβαια!!!) . Σε κάποια μικρά ασφάλτινα κομμάτια φαίνεται να είναι αρκετά σκληρό και κουράζει περισσότερο συγκριτικά με ένα παπούτσι δρόμου χωρίς βέβαια να είναι απαγορευτικό. Το σύστημα δεσίματος της Salomon πολύ εξυπηρετικό γιατί δεν χρειάζεται να ανησυχείς για λυμένα κορδόνια. Το ίδιο σύστημα είχα ξαναδεί στις άκαμπτες ορειβατικές μπότες της salomon (στο εσωτερικό μποτάκι) και ήταν πολύ βολικό. Μετά το πρώτο τρέξιμο τα πόδια μου  δεν είχαν την παραμικρή φουσκάλα ή χτύπημα και επίσης καμία ενόχληση στα γόνατα. Το παπούτσι έχει πάρα πολύ καλή διαπνοή, αφου δεν έχει gtx, και όταν βραχεί δεν είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό και δείχνει να  στεγνώνει σχετικά γρήγορα. Φαντάζομαι οτι τα αντίστοιχα με την μεμβράνη θα είναι ποιο δύσκολα αν βραχούν αφου η μεμβράνη θα τα εμποδίζει να στεγνώσουν γρήγορα. Τέλος το συγκεκριμένο παπούτσι είναι και μια πολύ καλή επιλογή για εκδρομές αλλά και καθημερινά αφου ακόμα και μετά απο πολύωρη χρήση δεν κουράζει καθόλου τα πόδια. Σκέφτομαι οτι ακόμα  και καλοκαιρινό trekking αντί για μποτάκια θα είναι καλύτερο με αυτά τα salomon. Θα τα δοκιμάσουμε το καλοκαίρι σε αυτόν τον ρόλο και θα κάνουμε update...

Τελικά φαίνεται οτι το νούμερο είναι το σωστό και η αγορά καταχωρείται σίγουρα ως "επιτυχημένη"!!. Στην πορεία θα δείξουν και την αντοχή τους αφου σκέφτομαι να πάρω μέρος σε κάποιους trail αγώνες αλλά δείχνουν να αντέχουν αρκετά στις κακουχίες. Για αυτό φτιάχτηκαν άλλωστε.
Well Done Salomon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου